Spanbeton Ladder track

Hoogwaardig en kosteneffectief 'groen' spoorsysteem ontworpen met de 21ste-eeuwse stedelijke omgeving in gedachten; makkelijk te installeren en te onderhouden, milieuvriendelijker én, door de grotere beschikbare hoogte voor vegetatie, is hydratatie in mindere mate nodig.

Spanbeton Ladder track
De Spanbeton Ladder track is de perfecte oplossing voor stedelijke transportbehoefte: het vermindert geluid en trilling, hemelwater verdwijnt direct in de bodem en het systeem valt vloeiend weg in het landschap.

Ideaal voor lightrail-toepassingen
Ons Ladder track-systeem is ideaal voor lightrail-toepassingen. Het systeem is geschikt voor alle spoorbreedtes en het 'drie-rail-systeem.' Het kan tevens worden vormgegeven met standaard of verscherpte bochten (tot een straal van 35 meter) en met verschillende dwarsverkantingen. Daarnaast kan de Spanbeton Ladder track worden gebruikt met verschillende railbevestigingssystemen.

Hoge dimensionele nauwkeurigheid
De Spanbeton Ladder track biedt een aanzienlijk voordeel ten opzichte van en in het werk gestort rail-systeem; het wordt met hoge precisie vervaardigt en, omdat de Laddertrack in de fabriek wordt geproduceerd, is de productie niet afhankelijk van het weer. Hiermee is de nauwkeurigheid van het prefab betonnen rooster en de in te storten voorzieningen gewaardborgd.
Bovendien heeft de  Spanbeton Ladder track geen expansievoegen nodig. De platen zijn via horizontale doken met elkaar verbonden. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk, wegens de verbeterde schuifkracht-overdracht tussen de elementen, waardoor trillingen ten gevolge van het verkeer, voorkomen kunnen worden. Het ladderontwerp waarborgt de spoorbreedte en verkanting van het spoor.

Grootste voordelen

  • Hoge maattolerantie
  • Lange-termijn-prestaties
  • Verminderde noodzaak vegetatie te hydrateren
  • Makkelijk en snel te installeren
  • Toepasbaar met alle railbevestigingssystemen
  • Montage mogelijk in diverse samenstellingen