Gnephoek en deel Hoogewaard in week 28 tijdelijk afgesloten

In verband met het inhijsen van de brugdekken van de Koningin Maximabrug is de Gnephoek en een deel van de Hoogewaard op 12 en 15 juli afgesloten.

De brugdekken van de Koningin Maximabrug worden in week 28 vanaf een ponton ingehesen.

Het plaatsen van de twee brugdekken neemt twee dagen in beslag. Op dinsdag 12 juli wordt gestart met het plaatsen van het smalle brugdek aan de westelijke kant van de Koningin Máximabrug. De brugdekken worden staand op pontons aangevoerd vanuit de Hollandia fabriek in Krimpen aan den IJsel. Het hijsen van het brugdek gebeurt vanaf een ponton waarop een rupskraan verankerd is die daardoor als een drijvende bok functioneert. Na het tillen van het brugdek wordt de bok in positie geplaatst met lieren die verankerd zijn in de oever van de Oude Rijn. Eenmaal in positie wordt het brugdek in zijn scharnieren geplaatst.  Na het plaatsen van het brugdek wordt dit brugdek in staande positie vastgezet.

Op vrijdag 15 juli wordt de brede val van de brug geplaatst. De werkwijze is gelijk aan die bij het smalle val. Alleen wordt het brede val vanaf de oostzijde van de brug geplaatst. Daarvoor wordt de drijvende bok gedemonteerd en naar de oostkant van de brug gevaren.

De planning is dat de brug in december 2016 in gebruik wordt genomen.

Voor meer informatie zie de website van de Koningin Maximabrug: https://www.maximabrug.nl/monteren-vallen-koningin-maximabrug

Terug naar het nieuwsoverzicht