Massieve samengestelde constructies - SJPFlex

Met de SJPFlex voorgespannen volstortligger kan een massief brugdek worden samengesteld. Daarbij wordt, na het plaatsen van de liggers op het werk, een druklaag tussen en op de liggers aangebracht. De langswapening van het zo verkregen brugdek bestaat uit de voorspanwapening in de liggers. De dwarswapening bestaat uit staven betonstaal die door de sparingen in de lijven van de liggers worden aangebracht en bovenwapening die boven de liggers wordt geplaatst.

De SJPFlex-liggers zijn geschikt voor statisch bepaalde en statisch onbepaalde constructies. Bij een statisch onbepaalde constructie zorgt de langswapening in de druklaag boven het steunpunt voor de momentvaste verbinding.
De liggers zijn toepasbaar voor elke overspanning van 6 tot 20 meter, als dek van bruggen, viaducten, parkeergarages, duikers, tunnels en steigers. Tevens kunnen SJPFlex-liggers gebruikt worden voor bruggen met afwijkende kruisingshoeken, waarbij de dwarswapening min of meer haaks op de balkas wordt geplaatst. De balkeinden worden daarbij van een standaard afschuining voorzien.

Bezoek ook ons Kennisportaal voor alle technische gegevens van deze brugoplossing. 

Toch op zoek naar een andere oplossing? Wij helpen u bij elk prefab vraagstuk. Neem contact op met ons commerciële team