Omlegging A9 Badhoevedorp

Spanbeton ontwerpt en monteert grootste viaduct in traject omlegging A9 Badhoevedorp.

Klant:
Combinatie Badhoeverbogen & Rijkswaterstaat

Project:
Omlegging A9 Badhoevedorp

Spanbeton is al in een vroeg statium betrokken bij het project Omlegging A9 bij Badhoevedorp en ontwierp en leverde prefab dekoplossingen voor 10 kunstwerken aan de Combinatie Badhoeverbogen.

Het omleggen van de A9 bij Badhoevedorp vermindert geluidsoverlast voor inwoners van Badhoevedorp en verbetert de leefbaarheid en luchtkwaliteit. Het project wordt gerealiseerd door Combinatie BadhoeverBogen, die bestaat uit de VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort, KWS en Vialis, Boskalis en Mourik Groot-Ammers. 

Eén van de viaducten is KW15, het centrale viaduct waarmee de omgelegde A9 de A4 en de Schiphol-spoorlijn kruist. Volgens de projectleider van CBB Rob Visser ‘het meest uitdagende gedeelte’ in het gehele traject. Ten eerste, omdat het viaduct zo kostenefficiënt mogelijk gerealiseerd moest worden. Ten tweede was er sprake van een logistieke uitdaging. Het viaduct loopt in een flauwe bocht over de Schipholspoorlijn heen. Dit heeft een grote overspanning van 58 meter tot gevolg. Wanneer het benodigde brugdek de bocht van het wegdek zou volgen, waren ook kokerliggers van 58 meter nodig geweest: gezien het transport en de montage van de grote liggers ontstond een hoge kostprijs.

Door het brugdek op te delen in zaagtanddekken, ontstaan kortere overspanningen. Hiervoor konden de kortere en dus goedkopere ZIPXL liggers worden gebruikt. De PIQ-liggers zijn nu alleen gebruikt voor het gedeelte over de Schipholspoorlijn. Deze overspanning is 43 meter lang en 65 meter breed en is in een  52 uur durende buitendienststelling in het weekend van week 38 2016 gerealiseerd. In die periode moesten de 23 PIQ-balken gemonteerd worden: een logistieke operatie. Dit werd opgelost door de kokers zoveel mogelijk klaar te leggen op de bouwplaats.